Voorlichting overstappen van energieleveranciers

Goedkoopste energieleveranciers voor kleinverbruikers
November 26, 2011
“Energierekening van huishoudens omhoog”
December 2, 2011
Show all

Voorlichting overstappen van energieleveranciers

Zoals Johan Derksen mensen waarschuwt om “wakker te worden” blijkt volgens dit bericht inderdaad dat 70% van de Nederlanders slapers zijn, als het gaat om energie en overstappen naar andere energieleveranciers.

Sinds het vrijgeven van de Nederlandse energiemarkt strijden ongeveer 30 energieleveranciers met elkaar om u. Iedere energie leverancier heeft zijn eigen verkoop ideen, de een doet dat met groene energie en de andere richt zich op de goedkoopste prijs voor energie.

70% van consumenten stapt niet over

De meeste Nederlanders wisselen niet van energieleverancier omdat het niet eenvoudig te bepalen is of het wisselen ook echt voordelen met zich meebrengt. Dit komt omdat ze wel adverteren met de goedkoopste prijs, maar misschien hoge opstartkosten in rekening brengen.

Veel administratief gedoe

Ook bestaat het beeld nog dat er veel administratief geregeld moet worden om over te stappen van energie aanbieder met het risico dat er veel mis kan gaan.

Daarom worden er steeds meer voorlichtingen gegeven hoe u het beste kunt overstappen van energie leverancier.

Er is hoop

Desondanks deze berichtgeving is er in vergelijking met eerdere jaren een positief beeld. Consumenten vinden het veranderen van energiebedrijf steeds minder eng.

Wij denken als er meer voorlichting gegeven wordt dat er juist meer consumenten van energie maatschappij over zullen stappen!

2 Comments

  1. jos van doleweerd says:

    ik wil een andere energieleveranciers bij mijn andere moest ik weg help me aub

  2. Niet slapen maar wakker worden en wakker blijven! Beste nog is je aansluiten bij een energiecollectief

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *