Energieleverancier kiezen

Alle energieleveranciers op een rij
August 26, 2011
Show all

Energieleverancier kiezen

Als je op zoek gaat naar een energieleverancier moet je eerst nagaan of de leverancier beschikbaar is in jou regio en wat de kosten voor jou regio zijn. Het verschilt per regio wat je voor je energie moet betalen. Vervolgens moet je kijken hoe jou gezinssamenstelling is. Hoe groot jou gezin is of dat je gewoon in je eentje bent en niet zoveel verbruikt. Het is belangrijk om hierna te kijken zodat je niet voor verassing komt als je toch meer verbruikt dan je denkt. Bij sommige leveranciers betaal je een laag maandbedrag, maar als je te veel verbruikt komen er extra hoge kosten bij en krijg je een enorm hoge rekening. Het volgende wat je dan moet doen is vaststellen in wat voor soort huis je woont. Hoe oud is je huis, zijn er maatregelen genomen om de warmte die je verwarming en je cv-ketel generen in huis te houden of gaat al deze warmte verloren omdat er enkel glas in je huis is of dat er geen goed isolatiemateriaal is gebruikt. Daarnaast moet je ook kijken wat voor soort huis je hebt. Als laatste moet je nagaan wat voor soort meter je hebt. Heb je een dubbele stroommeter of een enkele waarbij er een tarief wordt vastgesteld. Als je al deze dingen hebt gecontroleerd kan je opzoek gaan naar een goedkope energieleverancier.

Looptijd van jou energie contract?

Sinds enkele jaren is het mogelijk om je energietarief vast te zetten en een lager maandbedrag met je energieleverancier af te spreken. Het is nu mogelijk om je energiecontract vast te zetten voor drie of voor vijf jaar. Bijna alle energieleveranciers bieden deze mogelijkheid aan, dit is vooral handig tijdens economische onstuimige tijden en als de energieprijzen constant fluctueren. Als je dan jou prijs kan vastzetten voor een veel lager tarief zit je wel goed. Maar als de prijzen dalen betaal je wel meer dan je zou kunnen doen. Het is toch een klein risico wat je loopt, maar het is als je jou prijs vastzet toch voordeliger en in een aantal hele specifieke gevallen zal je meer betalen. De Nederlandse energiemaatschappij adverteert enorm met haar vaste tarieven en de mogelijkheid om haar prijzen vast te zetten, dit is ook uit onderzoek gebleken dat het erg voordelig is om de tarieven vast te zetten en dat je uiteindelijk veel minder betaalt.

Goedkope energieleverancier maar wie?

Om de goedkoopste energieleverancier te vinden moet je toch echt zelf op onderzoek gaan om een zo voordelig tarief te vinden dat volledig bij jou past. Het is belangrijk om een schatting proberen te maken van hoeveel energie je verbruikt en hoeveel je van plan bent te gaan verbruiken. Het is altijd goed dit je af te vragen zodat je voor jezelf de goedkoopste energie leverancier kunt vinden en een zo laag mogelijk maandbedrag te betalen zodat je geld overhoudt voor andere dingen. Probeer alle dingen in acht te nemen en speur het internet gewoon af op aanbiedingen van energieleveranciers en dan zult u altijd de goedkoopste energieleverancier vinden.

Zie hier alle energieleveranciers op een rij.

3 Comments

  1. […] je allemaal rekening mee moet houden als je kiest voor een energieleverancier. http://www.goedkoopsteenergieleverancierkiezen.nl/energieleverancier-kiezen/Share this:TwitterFacebookLike this:LikeBe the first to like this post. […]

  2. […] Blogger Alle energieleveranciers op een rijUntitledGoedkoopste energieleverancier kiezen […]

  3. […] Blogger Alle energieleveranciers op een rijUntitledGoedkoopste energieleverancier kiezen […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *